Roosens Delikatesser säljer ölkorv och vedrökt salami, samt våra veganska alternativ via hemsidan www.roosensdelikatesser.se där varorna levereras inom 2 till 7 dagar med DB Schenker. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter. Vi säljer även genom torghandel, marknader, och olika företag och affärer. Kolla in vår startsida för mer information.
Följ gärna Roosens Delikatesser via våran Facebooksida och Instagram-konto för att ta del av när vi säljer våra produkter på olika marknader och mässor runt om i Sverige.
Ingredienser:
Svenskt fläskkött, potex, vatten, salt, socker, kryddor (chili, vitlök, svartpeppar, lime), rökarom konserveringsmedel: natriumnitrit, stabiliseringsmedel: fosfat näringsvärde fett, protein
Näringsvärde per 100 g
Energi | 2100 kJ / 495 kCal |
Protein | 24 g |
Kolhydrater varav sockerarter | 1 g 0,8 g |
Fett varav mättat fett | 49 g 22 g |
Salt | 2,5 g |
KÖTTMÄNGD:
Till 100 g färdig vara har det använts 140 g kött
FETTHALT
49 g
INNEHÅLLER EJ:
Korven är glutenfri och mjölkfri
HÅLLBARHET:
Korven håller i princip hur länge som helst, vi rekommenderar bäst före 6 månader.
FÖRVARING:
Rekommendationen är att öppna förpackningen, ta ett glas med lite hushållspapper i botten, ställ ölkorven i glaset i rumstemperatur under några dagar för lufttorkning, så blir korven fastare med tiden. Verkningstiden handlar om hur fast konsistensen man själv gillar. Själv tycker vi att ca 14 dagar ger den bästa smaken och konsistensen.
Om du önskar att torktiden ska gå långsammare, lägg korven i smörpapper och förvara i kylskåpet. Det går även att frysa korven.
Om du upptäcker vita prickar på korven så är det fettet och kryddorna som trängt igenom när korven torkat, det är bara att torka av och det är ofarligt att äta korven.
FÖRPACKNING:
Förpackad i skyddad atmosfär.
KÄLLSORTERING:
Förpackningen sorteras som plast.
Frågor om produkterna
Magnus Roos
Tfn: 0708 - 710387 mellan kl 17.00-19.00
Mail: [email protected]